De tre bedste investeringsmuligheder i 2022

LINK TIL BILLEDE: 

Går du og grubler over hvad din næste investering skal være? Ud over aktier findes der i dag faktisk rigtig mange forskellige investeringsmuligheder, som du kan få gavn af når du gerne vil tjene lidt ekstra penge eller se din formue gro. Måske tænker du på din fremtid og pension, måske kan du godt lide at have et ’safety net’ eller også har du måske bare et højt forbrug. Eller en stor investering at spare op til.

Sagen er, at hvis du sætter dig ind i aktiemarkedet og mulighederne, og har noget tålmodighed, vil du hurtigt kunne se din formue vokse sig større. Vi giver dig et indblik i de bedste investeringsmuligheder i 2022.

Contracts for difference – bedre kendt som CFD’er

 I stedet for at købe et underliggende aktiv kan du spekulere i et underliggende aktivs prisudvikling. Altså om Vestas-aktien kommer til at falde eller stige i værdi. Eller om prisen på guld vil komme til at stige eller falde. Her køber du nemlig en kontrakt der følger prisen på ja, i dit tilfælde, enten Vestas-aktien, guld, eller noget helt tredje.

Det smarte her er at du kan tjene penge både hvis prisudviklingen stiger eller falder, det kommer bare an på om du tager en kort eller lang position.

Futures – tænk ud i fremtiden

Når du køber en future indgår du faktisk også i en kontrakt. Her går kontrakten dog ud på at du aftaler at købe eller sælge et underliggende aktiv til en bestemt pris, på et bestemt tidspunkt. Det er jo faktisk en form for forsikring om et salg ude i fremtiden.

Fordelen her er at du kan ’låse’ en bestemt pris – selvom prisen på det underliggende aktiv faktisk stiger i værdi i fremtiden. Og så kan du sælge det igen til en profit. Lær mere om hvordan du gør her.

Bolig – udlej din investering

Du kan selvfølgelig også vælge at købe dig en bolig, som du efterfølgende udlejer, for at tjene lidt ekstra penge. Du er selvfølgelig afhængig af, at renten ser god ud på pågældende tidspunkt, hvor du investerer i boligen – men du kan aldrig vide dig sikker om boliginvestering er bedre end aktieinvestering. Samtidig, hvis du har interesse i at sælge boligen senere hen, for at opnå profit, skal du være god til at forudse boligmarkedet.

Optioner – her har du muligheden for at vælge

I modsætning til en future, selvom de minder meget om hinanden, kan du når du handler futures vælge at købe et bestemt aktiv til en bestemt pris. Du behøver ikke at købe eller sælge det underliggende aktiv, når tiden kommer, men du kan vælge at gøre det. Du betaler egentlig bare for at låse prisen.

Fordelen her er at du igen både kan tjene penge på om prisen på f.eks. en bestemt falder eller stiger, alt efter hvordan du spiller dine kort når du indgår aftalen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *