Sådan kan du tjene penge på din bolig

Sådan kan du tjene penge på din bolig

Hvis du er en af dem, der er kommet ind på boligmarkedet og måske endda på et godt tidspunkt, er du en af de heldige. Ikke alene kan du tjene mange penge alene på værdistigningen af din bolig, men du har også andre muligheder for at tjene penge, hvis du ikke ønsker at sælge. Det ser vi nærmere på her. Læs med, hvis du er interesseret i at tjene lidt ekstra penge på din bolig.

Der kan være fordele ved både eje og leje, da man ved en lejelejlighed ikke har nogen opsparing i lejligheden, man kan tage med sig, når man flytter, men til gengæld har man ofte en billig husleje og dermed ekstra penge til at spare op. I det lange løb kan fordelene ved en ejerbolig dog være større end ved en lejeløsning.

Fremlej din lejlighed til en rolig lejer

Hvis du i længere perioder ikke bruger din lejlighed, kan du overveje at fremleje den. Måske har du en kolonihave eller sommerhus, hvor du kan bo hele sommeren, da kan det være en god indtjeningsmulighed at leje din lejlighed ud i den periode, så du i realiteten ikke har udgifter på den. Her betaler det sig at se sig godt for, inden du underskriver en fremlejekontrakt og lader en lejer flytte ind. Det bedste er, hvis du kan finde en person, du kender og stoler på, da ingen har lyst til at få sin lejlighed raseret eller dårligt behandlet.

Lej ud til turister

Du kan også overveje at leje din lejebolig ud gennem Airbnb som lige fra starten har været en populær måde at tjene ekstra penge på, hvis man har en bolig eller måske blot et værelse, man ikke bruger hele tiden. Det ses af og til at f.eks. en forsker, som har fået et stipendium i en længere periode, ønsker at leje en bolig, og her er det oplagt at bruge Airbnb fremfor et mere reelt lejemål.

Lej et værelse ud til en studerende

Sidst, men ikke mindst, kan det være en mulighed at leje et værelse ud til en studerende. Studerende i de store byer har ofte svært ved at finde et sted at bo, og du vil helt sikkert kunne finde en lejer. Lejeren skal have adgang til dit køkken og badeværelse, og også her kan det betale sig at være lidt kræsen, når du vælger, hvem der skal bo i dit hjem.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *