Sådan styrker du dine jobmuligheder

Sådan styrker du dine jobmuligheder

Hvordan så din jobansøgning ud, sidst du tjekkede? Hvis du sidder med den samme jobansøgning, som du bare sender rundt til forskellige virksomheder, gør du livet rigtig nemt for de ansvarlige i ansættelsesprocessen. Der er ingen mennesker, som gider læse en jobansøgning, der helt åbenlyst er lavet så generisk, at den kan passe til flere forskellige virksomheder. Du kan sagtens have en skabelon, som du går ud fra. Men drømmejobbet kommer ikke, hvis du ikke arbejder hårdt for det og målretter din henvendelse.

Få hjælp til den gode ansøgning

Hvad skal du så gøre i stedet? Du skal selvfølgelig få dig en skabelon til jobansøgning, som nemt lader dig målrette dine ansøgninger til den virksomhed, du skriver til. Med en skabelon starter du ikke altid fra bunden, når du skal skrive en ansøgning. Du kan selvfølgelig også have et par sætninger eller et afsnit, som går igen. Ideen med en skabelon er dog, at du nemmere kan formulere flere forskellige ansøgninger. Hvis du skal skrive fem ansøgninger på én dag, så gør du det uden problemer.

At målrette ansøgningen til den virksomhed, du søger arbejde hos, handler om at lave dit forarbejde og skrive det, du ved, de vil høre. Du besøger deres hjemmeside og ser, hvad de har at tilbyde, hvad de sælger, og hvordan de gør det. Derefter læser du sektionen, som hedder ”om os” eller lignende. Hvad er deres fortælling, hvordan markedsfører de sig selv, og hvordan kan du passe ind? Det her kommer selvfølgelig, når du har læst jobopslaget grundigt igennem og har tilpasset din ansøgning dertil.

Giv samtalen energi og viden

Hvis du gør det, så er du allerede et skridt foran, når du kommer til samtalen. Her fortæller de dig om virksomheden, om din mulige stilling, og så vil de høre lidt om dig. Det giver dig en fantastisk mulighed for at tilpasse din historie, dine mål og dine kompetencer. Tilpasse betyder selvfølgelig ikke lyve, men at forstå, hvad de søger, og finde frem til, hvordan det stemmer overens med dig som person. Følger du rådene her i artiklen, bliver det med garanti nemmere at se, hvordan du kan få fingrene i dit drømmejob.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *