Sådan køber du obligationer: En trin-for-trin guide for begyndere

Obligationer er en fantastisk måde at sprede din investeringsportefølje på og tjene lidt ekstra indkomst. Men hvis du er nybegynder, kan processen med at købe obligationer være skræmmende. En aktiehandelsapp og den fineste aktieapp kan bruges til at finde og købe aktier. Aktieapp er en god mulighed, hvis du vil undgå at betale provision.

Det grundlæggende i, hvordan man køber obligationer, trin for trin.

Lad os først tage et kig på, hvad obligationer er, og hvordan de fungerer. En obligation er et fastforrentet værdipapir, der repræsenterer et lån, som en investor har ydet til en låntager, som regel et selskab eller en stat. Låntageren forpligter sig til at foretage regelmæssige rentebetalinger til investoren og til at tilbagebetale hovedstolen af lånet ved udløb.

Obligationer udstedes typisk i pålydende værdier på 1.000 USD eller derover, og rentebetalingerne foretages normalt halvårligt. Når du køber en obligation, giver du reelt låntageren et lån. Obligationens vilkår – herunder rentesats, løbetid og kreditvurdering – bestemmer, hvor stor risiko du påtager dig, og dermed hvor stort et afkast du kan forvente at få.

Lad os se på, hvordan man køber obligationer trin for trin.

Der er et par forskellige måder at købe obligationer på, men den mest almindelige metode er gennem en mægler. Du kan bruge en traditionel mægler eller en online-mægler. Vi anbefaler at bruge en online-mægler, da de typisk har lavere gebyrer.

1. Beslut dig for, hvor meget du vil investere.

2. Undersøg de forskellige typer af obligationer, der er tilgængelige.

3. Vælg en4. Udfyld en ansøgning hos din valgte mægler.

5. Afgiv din ordre og vent på, at obligationen bliver udstedt.

6. Hold på din obligation, indtil den forfalder, og indkasser dine rentebetalinger undervejs.

7. Sælg din obligation, før den forfalder, hvis du har brug for det.

Obligationer er en fantastisk måde at sprede din investeringsportefølje på og tjene lidt ekstra indkomst. Med renterne på et historisk lavt niveau er det nu et godt tidspunkt at begynde at investere i obligationer. Brug ovenstående tips til at komme i gang, og du vil være godt på vej til at tjene noget passiv indkomst!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *