Lav din egen ejeraftale

Lav din egen ejeraftale

Vil du sikre din virksomhed i tilfælde af en brud i ejerkredsen? En ejeraftale kan være løsningen på dine bekymringer og sikre din virksomheds overlevelse ved uforudsete forandringer. Er du virksomhedsejer, kan du trygt læse videre og overveje, om ikke en ejeraftale er noget for dig.

Hvad er en ejeraftale?

Når ejerskabet i en virksomhed skifter, er det altid en god idé at have et fælles regelsæt, der sikrer det bedst mulige samarbejde. Det sikrer mod de værste konsekvenser ved et eventuelt brud. Hvis en af de andre ejere skulle vælge at sælge sin andel, kan en ejeraftale være guld værd. Kort og godt er det en aftale, der regulerer det interne forhold mellem kapitalejere i et aktieselskab.

På den måde kan man sikre, at virksomheden ikke bliver solgt til de forkerte hænder, eller at den tidligere ejer ikke skifter til konkurrenter og derved stjæler kunder. En typisk ejeraftale indeholder et fælles regelsæt for hvordan andelssalg, konkurrence- og kundeklausuler skal være. Hvis en anpartsejer af dit selskab eller virksomhed fratræder sin position, vil du kunne beskytte din virksomhed på bedst mulige måde.

Det sikrer virksomhedens overlevelse

Med en ejeraftale kan du sørge for den lykkelige skilsmisse for din virksomhed. Opbrud og skiftende ejerskab er helt normalt, men som det bedste for virksomheden, er det godt at have en ejeraftale på plads allerede inden. Så kan alle parter gå glade fra bordet. Det starter altid med en diskussion, og det er første skridt på vejen til at sikre din virksomhed de bedst mulige vilkår på markedet.

Samtidig styrker det samarbejdet mellem andelspartnerne, så hvis der opstår problemer, så løser I det på bedst mulig vis. Hullerne viser sig oftest i modgang, og det kan være svært at bemærke, når man har succes og oplever stor fremgang. Med en ejeraftale sikrer du det bedst mulig udfald for din virksomhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *