Egu.dk-Hårtyper-1

Kender du din egen hårtype?

Det er ikke unormalt at vi er mange der går op i, hvordan vores hår ser ud. Både kvinder og mænd kan opleve problematikker med håret, og oftest handler det faktisk om, at vi ikke ved hvad for en type hår vi selv render rundt med.

Der findes flere forskellige hårtyper

De fleste af os kender følelsen af, at vores hår er uglet. Det er en møgirriterende følelse, for det kan hurtigt gøre ondt at skulle redde ud igen. Men har du nogensinde tænkt over, at dit hår er mere uglet end så mange andres? Det kan der være mange grunde til, men en af de mest oplagte grunde er, at du måske har rigtig tykt hår. Der findes flere forskellige hårtyper og jo mere bekendtskab vi har stiftet med disse, jo lettere har vi ved at vide hvad vi kan gøre for at vores hår opfører sig ordentligt. Nogle mennesker har rigtig tykt hår, og det resulterer netop i, at det kan ugle mere end andre. Det gør det også sværere at redde ud, men til gengæld kan det se enormt tykt og sundt ud, og virkelig give flotte lange lokker. Du kan også være en af dem der har ganske fint hår, det vil ofte være tyndt og glad, og uden ret meget volume. Mange synes denne hårtype er ganske flot, netop fordi det kan ligne noget ”fehår”, men dette har selvfølgelig også sine ulemper, eftersom fint hår har en tendens til at blive mere fedtet end andre hårtyper.

Egu.dk-Hårtyper-1

Råd imod tørt hår

Alle hårtyper har forskellige fordele og ulemper, men vi anbefaler i den grad, at du læser op på hvilken hårtype du har. Det vil nemlig hurtigt gøre det langt nemmere at have med at gøre, og måske lave en ændring eller to i din hverdagsrutine? Hvis du dog er en af dem der lider af tørt hår, så er du bestemt ikke alene. Det er ikke en bestemt hårtype, men noget der forekommer hyppigt hos mange mennesker. Sommer og sol har ofte noget at gøre med dette, og hvis du søger måder hvorpå du kan gøre noget ved det tørre hår, så kan du læse om det her: https://politiken.dk/forbrugogliv/sundhedogmotion/guidersundhedogmotion/art4971902/GUIDE-SOS-til-t%C3%B8rt-sommerh%C3%A5r

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *