Du kan gøre en forskel for miljøet med grøn omstilling i hjemmet

Du kan gøre en forskel for miljøet med grøn omstilling i hjemmet

Danmark ønsker at være et foregangsland, når det handler om grøn omstilling. Undersøgelser viser, at danskerne bakker massivt op om den grønne omstilling og faktisk mener langt over halvdelen (63 %) at vi bør lægge vores livsstil om, så den enkelte borger bidrager mere til at reducere CO2-udledningen. Engagementet er således stort hos danskerne, og her guider vi dig til, hvad du selv kan gøre for at dit hjem bliver mere miljøvenligt – der er nemlig meget energi samt penge at spare, når man inviterer den grønne omstillingen indenfor.

Nye døre hjælper på din grønne omstilling

Et rigtig godt sted at starte er ved at kigge på hjemmets døre og vinduer. Villaer af ældre dato har ofte mange utætheder omkring netop døre og vinduer, så varmen fosser ud mens kulden sniger sig ind. Det kan derfor hurtigt ses på varmeregningen, når man skrifter disse ud. I dag bruger man blandt andet 3-lags ruder i stedet for 2-lags, og det har en enorm betydning i varmeregnskabet. Ligeledes er mange gamle villadøre alt andet end lavenergidøre. Nye facadedøre er en grøn investering og i dag findes der et stort udvalg af døre, i alskens materialer og farver – og hvor energien samt sikkerheden er i top.

Energioptimer med tilskud fra staten

Netop fordi vi i Danmark gerne vil gå forrest i den grønne omstilling, har staten gjort det attraktivt at kaste sig over energioptimerende tiltag i hjemmet, så vi sammen kan reducere C02-udledningen på vores breddegrader. Du kan søge om tilskud fra statens energipulje til energioptimering af hele boligen. Det kan eksempelvis være til ny yderdør eller isolering af taget – eller endda helt små ting som at skifte glødepæren ud med en LED-pære. Lige nu kan du få tilskud hvis du installerer varmepumper og fjerner dit olie- eller gasfyr. Læs mere om tilskuddet her.

Efterisoler væggene i hjemmet

Det er ikke billigt at efterisolere væggene i en hel villa, men man estimerer, at hele 32 % af varmen forsvinder ud af husets ydervægge. Det er en tredjedel af varmen, hvilket koster mange penge og varme at kompensere for, hvilket bestemt ikke er energivenligt.

De små energioptimerende vaner

Der er en lang række små ting du selv kan gøre i din hverdag, der ikke koster dig noget og som sparer på energien. Gør det til en vane at slukke lyset, når du forlader et rum. Ligeledes er det en god ide at lukke dørene mellem rummene, så du ikke skruer helt op for radiatorerne i stuen om aftenen, for at holde på varmen, mens det meste af varmen siver ind i de omkringliggende rum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *