Crowdlending for begyndere – Invester i lån med crowdlending

Crowdlending for begyndere – Invester i lån med crowdlending

Crowdlending er efterhånde blevet et buzzword indenfor investering og det er eksploderet indenfor de sidste par år og det er der også en god grund til.

Med crowdlending kan du investere i lån og få et højt afkast på dine investeringer, og med en fornuftig risiko, så er det noget som folk forsætter med når de er kommet i gang med, og investerer store summer i.

Men lad os grave dybere i hvad crowdlending er.

Hvad er crowdlending?

Crowdlending begrebet startede tilbage i 2005 da den første platform kom til verden. Med crowdlending kan flere ’’the crowd’’ gå sammen om at finansiere lån, så man eksempelvis kan være 100 investorer om at finansiere et lån på 5000 kroner eller 10.000 kroner. Disse lån er ofte forbrugslån, hvilket betyder at renten på dem er meget høj.

De låneplatforme som normalt låner pengene ud, har ikke selv kapital nok til at låne penge ud, da efterspørgslen er så stor, så derfor så låner de penge af investorer imod at disse investorer får en bid af kagen.

Efter krisen i 2008, så blev crowdlending yderst populært, da bankerne ikke var villige til at låne penge ud, hvorimod disse crowdlending platforme kunne hjælpe folk med at få deres lån kombineret med at investorerne tjente på det samtidigt.

Hvilken platform skal jeg vælge?

Når du investere i crowdlending, så investere man igennem en platform som formidler pengene. Det fjerner alt administration for dig som investor, så alt du skal gøre er at overføre pengene til platformen og så er alt administration væk fra dine skuldre.
Men der er stor forskel på de forskellige platforme, og især for begyndere så er det en god ide at starte med den største og mest velkendte platform som hedder Mintos så du kan være sikker på at du kommer godt fra start. Her er over 60.000 investorer og der er blevet formidlet over 2 milliarder euro hos Mintos, som også fortæller lidt omkring hvor populært crowdlending er blevet.

Hvordan investerer man i lån?

Når du skal investere i lån, så skal du som sagt oprette dig på en crowdlending platform. Når du har gjort det, så skal du blot vælge om du selv ønsker at udvælge de forskellige lån, eller om du skal bruge platformens auto Invest funktion, som betyder at du sætter nogle indstillinger op med kriterier for dine investeringer, som eksempelvis at du minimum vil have 12 % i rente, maksimal løbetid er 30 dage og du vil kun investere i sikre lån. Når dette er gjort, så aktivere du den bare og så er du i gang med at investere i lån helt automatisk. Og så vil dine penge blive geninvesteret, så de penge du tjener også tjener penge.

Du kan læse alt om crowdlending og se anmeldelser af de forskellige platforme og lære at invester i lån her

Ender nogle af lånene med gældsanering?

Der er til tider nogle som oplever at de ikke kan betale deres gæld tilbage, uanset om det er privat eller din virksom som lukker ned. Her vil det i nogle tilfælde være en mulighed at søge om gældssanering hvor man får mulighed for at afvikle en nedsat gæld over en 3 årige periode, hvis man opfylder de lovmæssige krav. Det vil dog ikke være særligt mange der gør dette, så hvis du har investeret i lån, så er det ofte ikke noget du behøver bekymre dig omkring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *